Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Ieri, Regele Mihai a anunțat că se retrage din viața publică. Asta e de înțeles. Omul este bătrân, destul de bolnav, asta-i mai lipsea pe cap, viața publică. De când acest anunț, întreg Facebook a luat-o razna și a început să multiplice mesaje de compasiune și de susținere pentru o persoană pe care de fapt, generația Facebook nu o cunoaște. Așa ne șade nouă bine, să susținem lucrurile pe care televiziunea le consideră importante. Sunt curios câți dintre copiii de 20 de ani care și-au arătat susținerea pentru monarhie au măcar habar cine a fost acest Rege Mihai și care este istoria lui, pe scurt.

Nu, oamenii sunt solidari cu o persoană care ar fi putut să le ofere o alternativă pentru un trai prezent prost și cam atât. Discutăm despre acei oameni care bineînțeles că nu l-au prins în scaun pe Rege ca să își permită să fie nostalgici. Discutăm despre acei oameni care discută și despre comunism așa din auzite sau de pe internet. Este aceeași categorie de persoane care nu au nimic mai bun de făcut de cât să stea pe Facebook și să răspândească mesaje așteptând tainic apoi zecile sau sutele de like-uri.

Cei care astăzi susțin monarhia o fac pentru că ar fi putut să le ofere o alternativă la mizeria pe care o trăiesc în prezent. Bineînțeles, nu știe nimeni dacă ar fi fost mai bine cu rege, nu cu președinte, însă e ok să ne căcăm pe noi de admirație pentru o persoană pe care nu o cunoaștem și de care am auzit în istoria recentă doar vag. Cam asta este explicația pentru subita dragoste a românilor pentru monarhie.

1 thought on “Explicația pentru dragostea românilor față de monarhie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top