Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Botezul este una dintre cele mai mari taine ale crestinismului, este un eveniment pe care il savarsesti o data in viata si din acest motiv trebuie sa te asiguri ca vei avea cele mai frumoase amintiri si peste 30 de ani. Ca sa reusesti asa ceva ai nevoie de cel mai bun fotograf botez pe care il poti gasi la momentul respectiv. Stiu ca nu prea se poate folosi aceasta sintagma de “cel mai bun”, insa cu siguranta din moment ce tindem spre perfectiune, suntem tentati sa atribuim cuiva si acest termen.

Adevarul este ca in ziua de azi cu ajutorul unui aparat foto performant, oricine poate sa se faca fotograf. O sa intrebati atunci, ce face diferenta? Ce face diferenta intre cel mai bun fotograf botez sau un simplu fotograf? Ei bine, totul se rezuma la pasiune si la chemare. Ca sa surprinzi cele mai bune cadre trebuie pur si simplu sa le surprinzi, sa le observi si sa le imortalizezi. Nu un aparat foto cu 30 de megapixeli o sa scoata in evidenta pe cel mai bun, ci pe cel care reuseste sa faca cea mai buna poza folosindu-se de cati megapixeli este nevoie.

Cel mai bun fotograf botez va stii intotdeauna cum sa surprinda cele mai bune cadre din toata ceremonia. Discutam despre un eveniment care spre deosebire de nunta, dureaza mult mai putin. Atunci cand ai foarte putin timp la dispozitie cu siguranta esti stresat. Aici intervine arta, pasiunea si experienta. Un fotograf amator se va pierde in detalii si se va incurca, un fotograf profesionist niciodata, fiind obisnuit sa lucreze sub presiune mereu. Cei care isi doresc sa fie cei mai buni incearca intotdeauna sa depasasca momentele critice, tensionate si sa iti faca treaba no matter what.

Eu unul cred ca exista cel mai bun fotograf botez, nu ma indoiesc de treaba asta chiar daca oamenii sunt atat de diferiti unul de celalalt. Daca pentru mine cel mai bun poate sa insemne omul care mi-a oferit un serviciu de care am fost multumit, la fel va insemna si pentru tine. Problema este ca eu poate am alte standarde de calitate, tu la fel. Aici apar polemicile pentru ca unii oameni sunt obisnuiti cu standarde mai inalte, cu calitate mai buna, altii sunt obisnuiti cu mediocritate sau proasta calitate. Acuma, fiecare este in masura sa aleaca fotograful pe care il considera potrivit pentru eveniment.

Cu timpul, chiar daca tehnologia este de partea tuturor, chiar daca megapixelii vor devenii din ce in ce mai numerosi, cu siguranta oamenii vor invata sa aprecieze calitatea artistica si talenul mai mult de cat o simpla poza. Totusi, desi principiul fotografiei este vechi de sute de ani, se bazeaza cam pe aceleasi principii, evoluand mereu si constant catre noi orizonturi ce ne vor permite sa ducem si mai departe la nivel de arta fotografia. Dupa cum spuneam, oricine e in stare sa faca o poza, insa nu oricine e capabil sa faca o fotografie. Arta fotografica nu o sa dispara niciodata, o sa fie alimentata constant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top