Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Educatia copiilor in ceea ce priveste grija pentru mediu  incepe sa devina inexistenta si spun asta pentru ca ma duc pe la padure aproape in fiecare zi si vad copii, tineri, adolescenti si oameni maturi care fac acelasi lucru: arunca gunoaie pe jos. Grija pentru mediul inconjurator practic nu mai exista si nimeni nu mai tine cont de asa ceva din pacate. Mare pacat pentru noi, romanii, intrucat avem o tara splendida. In curand, vom avea o Romanie ingropata de gunoaie daca nu se ia masuri.

Copiii pot fi educati in doua etape: in prima, parintii sa fie responsabili si sa invete pe cei mici ca nu e frumos sa arunce ambalajul in mijlocul strazii atata timp cat exista un cos de gunoi la 5 metri distanta de ei. Povesteam intr-un articol trecut despre faptul ca vazusem cativa adolescenti in port care mancau inghetata iar ambalajele le indesau in gardul viu de langa ei, cu cosul de gunoi aflat la mai putin de 3 metri. Pai cand vezi asa ceva iti dai seama ca ei nu au in reflex sa caute cosul de gunoi, ci au in reflex sa ascunda ambalajul cu orice pret in cel mai apropiat loc cu putinta.

Asta denota faptul ca le lipseste educatia dar nu cea de baza, ci cea care sa le trezeasca constiinta pentru normalitate. Degeaba termini o facultate daca nu esti educat corespunzator in cei 7 ani de-acasa si ai asemenea apucaturi. Din punctul meu de vedere, tinerii ar trebui sa se implice in organizatii precum Do The Right Mix Romania, prin intermediul carora sa invete ce inseamna o natura mai curata si cat de important este sa o asemenea abordare. Din pacate, ei nu isi dau seama cat de mult distrug un gard viu cand il umplu cu ambalaje, nu isi dau seama cat de mult dauneaza naturii un asemenea comportament.

Pacat ca exista atat de putina sustinere a acestor organizatii ce militeaza pentru o viata mai sanatoasa precum DRTM, ei au avut bafta cu cei de la dwf.ro care i-au ajutat putin sa iasa in fata in Google si astfel sa mai auda lumea ca ar exista asemenea organizatii. Pacat ca sunt prea putini cei care le frecventeaza si prea putine per total ca sa conteze in calculul acesta al educatiei tinerilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top