Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

In Romania anului 2015, angajatii sunt cei care fac diferenta intre o firma serioasa si una neserioasa, intr-o firma slaba si una puternica. Daca esti antreprenor, o sa ai intotdeauna intentia de a angaja oameni cat mai competenti, cat mai bine pregatiti. Bine, ma refer la adevaratii antreprenori, nu la mascaricii ce se ocupa cu specula si se dau mari oameni de afaceri. Un antreprenor in viziunea mea isi plateste angajatii la adevarata lor valoare + ceva extra pentru a-i motiva.

Cam putini antreprenori din cei indicati mai sus in Romania, insa exista, nu sunt doar un mit. Faptul ca noi nu prea ii cunoastem indica faptul ca sunt prea multi mascarici ce se intituleaza oameni de afaceri. Acesti mascarici ori cladesc averi pe spinarea unor angajati exploatati in bataie de joc, ori fac afaceri cu statul si cladesc averi pe spinarea fraierilor, adica a cetatenilor de rand. In acel top 300 al celor mai bogati oameni de afaceri sau antreprenori, cred ca 95% sunt niste hoti care habar nu au ce inseamna sa cladesti o afacere.

Un antreprenor trebuie sa investeasca in angajati si in dezvoltarea acestora. Cu cat ai niste angajati mai puternici si mai profesionisti, cu atat reusesti sa iti faci o firma mai puternica si mai competitiva. Toate firmele puternice de pe piata din Romania au ajuns puternice pentru ca au investit in oameni. Cum au investit? Ei bine, au trimis angajatii la cursuri de dezvoltare personala si profesionala. Aveti un bun exemplu de firme ce se ocupa cu asa ceva pe protrain.ro. Totul se rezuma la identificarea nevoilor si lipsurilor angajatilor din cauza carora afacerea are de suferit.

Atata timp cat lucram cu oameni suntem datori sa ii intelegem si sa ii ajutam constant sa se dezvolte si sa se inteleaga. Cu totii ne dorim sa avansam si sa ne indeplinim visele. De cele mai multe ori devenim tristi si dezamagiti daca acest lucru nu se intampla iar aceasta dezamagire ne poate afecta munca, jobul, viata. Un antreprenor trebuie sa isi ajute angajatii sa depasasca situatiile neplacute si sa le fie alaturi atunci cand au o problema, nu sa le dea un sut in fund atunci in schimb, cum se intampla de multe ori in Romania.

Ca sa ai o cariera de succes ai nevoie de dezvoltare profesionala si personala. Oamenii nu pot sa inteleaga aceste lucruri si din acest motiv, afacerile romanilor esueaza de cele mai multe ori lamentabil. Nu exista afacere care sa iti aduca profit fara sa investesti in ea iar cand ma refer la investitie nu ma refer strict la marfa. Oamenii sunt cei care iti vor aduce profit prin munca prestata de ei, asa ca ei sunt prima ta investitie de care trebuie sa tii cont. Daca nu ai grija de oamenii tai, nu ai grija nici de afacerea ta si in consecinta, la un moment dat, totul se va duce la fund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top