Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Anomaliile meteo sunt din ce în ce mai celebre în țara asta. De exemplu recent am trecut de la o caniculă de 44 de grade la doar 20 de grade. Și totul s-a întâmplat așa, rapid, de la o zi la alta doar. Cred că ne batem joc prea mult și prea strașnic de planeta asta din moment ce în toiul lunii iulie avem parte de temperaturi de 20 de grade pe zi, nici măcar de noapte nu este vorba. Am mai văzut minunății de-astea astă iarnă, când erau 15 grade Celsius prin luna decembrie.

Sunt curios încotro se va îndrepta întreaga nebunie pentru că se repetă din ce în ce mai des. Probabil că peste vreo 10 ani, toate anotimpurile de care astăzi ne este atât de drag vor fi doar o poveste frumoasă de spus copiilor și nepoților noștri. E incredibil cât de mult pot afecta schimbările climatice întreaga planetă de la an la an, fără să anunțe nimeni nimic, fără să facă nimeni nimic. Poluarea este principala cauză pentru aceste schimbări climatice și ar trebui stopată cumva…

Organismul uman este afectat de aceste schimbări bruște de temperatură. Mie cel puțin mi s-a întâmplat de multe ori să răcesc dacă dorm fără să mă acopăr. E destul de logic pentru că cu aproximativ 2 zile înainte de cele 20 de grade pe zi, în termometre erau 40. Noaptea, temperatura a scăzut mult sub 20 de grade încă de la lăsarea serii, nu înspre dimineață cum se obișnuiește. Cine știe ce ne mai rezervă vara ce se apropie de final. Conform calendarului, am trecut deja de jumătatea acestui anotimp dar hei, și anul trecut prin octombrie erau 30 de grade, așa că nu prea ai la ce să te mai aștepți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top