De ce toate articolele ce se intitulează „Cum să faci bani pe net” sunt niște tâmpenii

Mă disperă articolele de genul „Cum să faci bani pe net” și nu cred că sunt singurul indignat. De ce mă disperă? Păi pentru că sunt scrise în ideea de clickbait, nu pentru a oferi o soluție concretă, doar nu există un articol serios care să răspundă la întrebarea asta.

Cei care doresc trafic pe blogurile lor scriu destul de des acest gen de articol, în ideea că românii sunt genul de oameni leneși, comozi dar care doresc să facă bani grămadă. Astfel, mirajul banului făcut de acasă din fotoliu este destul de real, vizibil. Orice român vrea să stea acasă și eventual să pice banii din cer, fără să facă nimic.

Acesta este motivul principal pentru care au explodat firmele astea care te pun să faci 30 de minute un chestionar, ca la final să-ți dea mai puțini bani decât ar face un covrig din piață.

Cam la asta se rezumă ideea de „Bani pe net” în România: sondaje de opinie, concursuri pe Facebook like&share, nimicuri de-astea pe care orice român le preferă în detrimentul unui job care să-l scoată efectiv din casă.

Nu știu de ce am devenit o națiune de leneși, probabil de-asta suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, dacă oamenii nu vor să muncească, cine este de vină? Că tot ne uităm la nemți, la francezi, dar ei nu au aspirații de-astea idioate de genul „Bani pe net”. Oamenii se duc la muncă de la 20 de ani dacă nu se duc la facultate, nu stau la spart de semințe la scara blocului sau pe băncile din parc până la 35 de ani, și când trec de 30 de ani să începe să viseze la mirajul străinătății…

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT