Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

șoferi de camionDacă veți petrece 2 minute pe un site de genul olx.ro la categoria locuri de muncă, veți observa că există foarte multe anunțuri de angajare pentru șoferi profesioniști pentru comunitate. Chiar așa am devenit țara șoferilor de camion? Eu din câte știu meseria asta de camionagiu e al dracului de dificilă, că nu-ți dă nimeni mii de euro pe lună să stai, cum își imaginează unii… Așadar ce-i cu avalul acesta de locuri de muncă pentru șoferi de camion pe străinătate?

Ei bine, există două variante despre care vom discuta în cele ce urmează. Sunt foarte mulți oameni plecați pe tir care după ceva ani ajung să pună un ban de-o parte și să-și cumpere propriile camioane cu care să facă transport rutier de mărfuri. Acești oameni au nevoie bineînțeles de șoferi de tir pe care-i caută, și tot caută din aceste două motive principale:

  1. Patronii sunt țepari. Cunoaște toată lumea fenomenul prin care cineva angajează un șofer de tir și nu-l plătește sau îl plătește ca la adunat de prune în bătaie de joc. Ei întotdeauna vor căuta să angajeze, vor avea un anunț permanent de angajare pentru că nu va sta nimeni să le muncească fără să fie plătit.
  2. Șoferii angajați sunt hoți sau leneși. Acuma, fără să fie cu bănat, trebuie să spunem și chestia asta că în România numai cine nu vrea nu se face șofer de tir. E genul ăla de meserie căreia i s-a dus zvonul că stai toată ziua și ești plătit regește. Ei bine, astfel, toți leneșii, toți escrocii care fură motorină au ajuns să fie șoferi de tir și concediați de peste tot pe unde s-au dus. E foarte greu să găsești un șofer de tir de calitate român, din păcate. Poate la fel de greu cum îi este și unui șofer de calitate care să găsească un patron care să-l plătească pe merit.

Știm cu toții că noi ca nație avem găinăria în sânge, nu ne simțim bine până nu ciupim de ici un pic, de colo un pic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top