Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Aseara cand am ajuns acasa am mai stat vreo jumatate de ora in masina sa termin de scris ceva articole. Dupa ce am terminat, am aruncat o geana pe la vecini.. Ma uitam cum si-au construit niste casoaie precum castelele tiganilor de la Strehaia in varf de deal. Stateam si ma intrebam de ce ai face asta? De ce ai face o casa chiar in varful dealului?

Cred ca oamenii sunt amatori de sporturi extreme precum: pravalitul cu casa la vale, 100 de metri namoale, patinaj artistic cu masina in fiecare iarna si asa mai departe. Deci frate oamenii astia nu mai pot sa ajunga acasa iarna daca da zapada pentru ca pantele sunt atat de abrupte, incat nu ai cum sa urci, dar nu au masini de teren, au masini normale…

Acuma mai in gluma, mai in serios, sunt putin surprins. Ce se intampla daca pamantul intr-adevar o ia la vale? Nu as vrea sa stiu deznodamantul unui asemenea scenariu. Casa din cate stiu eu trebuie construita pe teren drept, ferita de probleme si de pericole, insa in cartierul meu, majoritatea sunt de la tara si sunt obisnuiti sa faca la oras cum fac si la tara. Adica daca se apuca de construit se apuca singuri, el cu nevasta de exemplu… Fara autorizatie si fara sa intrebe pe vre-un proiectant ce si cum… Se apuca ei sa construiasca in curte o casa si se trezesc ca la final socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ dar in fine, fiecare cu obiceiurile lui. Cine suntem noi sa ii judecam? Pana la urma, e o tara libera si fiecare face ce vrea si ce doreste. Pacat ca lucrurile nu sunt facute si cu cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top