Știrile false sunt prezente pe Facebook la greu, venite din partea propagandiștilor, venite din partea celor care au un oarecare interes pentru dezinformarea populației. Chestia asta nu e ceva unic, există la nivel mondial nu doar în România. Chiar recent în SUA s-a pornit o anchetă pentru că există suspiciuni conform cărora, Donald Trump ar fi câștigat alegerile cu ajutorul acestor știri false, propulsate pe Facebook cu ajutorul aparatului de propagandă rusesc.
În România, nivelul de intoxicare atinge cote maxime pentru că suntem genul acela de popor pentru care chiar merită să fabrici știri și subiecte. De ce merită? Românii cred repede și nu cercetează. Românul când a văzut o știre, citește doar titlul de pe Facebook și a rezolvat problema. Crede acel titlu fără să investigheze nimic, fără să dea măcar click pe articolul cu pricina și astfel să aibă acces la întreaga informație, nu doar la titlu. Păi cum să nu faci propagandă și cum să nu răspândești știri false când ai la dispoziție asemenea mase foarte simplu de manipulat. De fapt, cred că România este raiul manipulatorilor, aici vin eventual cei care vor să învețe arta manipulării online, au subiecți foarte buni care vor reuși întotdeauna să pună botul la cele mai ciudate dezinformări.
Apoi, ca să răspund la întrebarea din titlu, nimeni nu va putea vreodată să pună capac știrilor false pentru că inteligența artificială, scripturile nu sunt atât de avansate încât să identifice corect dacă titlul unui articol este real, dacă fapta pe care o descrie titlul chiar există și chestii de-astea. Din păcate, Facebook este complet depășit de situație în acest caz.