Thursday 13th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cred că am observat cu toții faptul că s-a umplut de păcănele peste tot, la orice colț de stradă avem păcănele, la casele de pariuri sportive avem păcănele, la Loteria Română avem păcănele, urmează probabil să le vedem instalate chiar pe coridoarele școlilor și liceelor din România.

De ce s-a facilitat atât de mult accesul la jocuri de noroc în România, ei bine răspunsul este unul care probabil nu va surprinde pe nimeni: din cauza taxelor pe care statul le încasează. După cum știm, există un anumit impozit pe care statul îl primește în funcția de suma câștigată de fiecare jucător de păcănele.

Până în 10.000 de lei impozitul este undeva la 3%, peste această sumă am impresia că ajunge la 40% sau ceva de genul, oricum o sumă colosală. Păi cum să interzică statul păcănelele când are cotă parte din tot ce se câștigă acolo? Vă dați seama că e nevoie de bani la buget pentru salarii bugetare de mii de euro…

De unde bani din altă parte dacă nu din taxe și impozite? Țara asta nu are industrie nu are economie nu are nimic, de unde să facă rost de bani pentru nababii de bugetari dacă nu din accize și impozite? Și ca să vedeți că nimic nu este întâmplător, vă las mai jos o poză care dovedește că statul nu doar nu dorește să interzică păcănelele, dar le și facilitează prin intermediul costurilor pentru înființare.

E, uite de-asta s-a umplut țara de păcănele, din cauza bugetarilor care doresc bani…  25000 de lei, 5000 de euro o licenta pentru păcănele în timp ce pentru jocuri de noroc online este 400.000 de lei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top