De ce rosiile sunt trase la xerox?

Am avut o tentativa in urma cu cateva zile sa cumpar niste rosii de la Carrefour si m-am lasat pagubas. Mi s-au parut destul de suspecte desi oamenii cumparau la greu. Habar nu am daca erau la “oferta”, insa mie mi s-au parut suspecte la forma si la culoare. Era un rosu spalacit si toate aratau la fe. Nu-mi venea sa cred, parca orice rosie luam semana leit cu alta.

Ce-i cu aceste rosii trase la xeros?

Bineinteles ca sunt niste rosii pline de chimicale, crescute prin solarii prin Turcia. Asta sa fie cea mai perinenta explicatie… Nu vreau sa ma fandesc la alta. Nu e de mirare ca nu au nici un gust. Stim cu totii ca aceste rosii crescute rapid cu chimicale nu au de unde sa capete gust.

Unde sunt rosiile romanesti?

Rosiile romanesti sunt in curtile romanilor, nici macar in piata nu cred ca le mai gasim. Am vazut ca piata a fost ocupata de tigani speculanti care nu fac altceva de cat sa ia un kilogram de castraveti de la Branistea cu 30 de bani si sa il vanda in piata cu 1 lei si 50 de bani… Asa ca de unde rosii romanesti daca toate acestea in piata nu ajung din cauza samsarilor (oamenii nu mai planteaza sau le dau la animale de cat sa isi bata joc de munca lor cu 30 de bani pe kg cat li se ofera), iar in hipermarketuri nu vor ajunge niciodata din cauza faptului ca producaorii nu sunt uniti. Acestia trebuie sa se uneasca si sa intre in asociatii astfel incat sa reusasca sa intre pe piata hipermarketurilor din orase. Hipermarketurile ar fi mai mult de cat incantate sa colaboreze cu ei, insa nu se poate fara acte si trebuie sa inteleaga toata lumea acest aspect: in anul 2015 nu se mai poate face nimic fara acte…

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT