Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

mitaAm spus de multe ori faptul că țara asta nu se mai face bine vreodată și asta din cauza corupției. Avem corupția atât de adânc înfiptă în molecule și celule , încât nici bomba atomică nu mai poate curăța mentalitatea… Cred că există cel puțin două motive importante pentru care corupția nu o să dispară niciodată din mentalitatea românească, indiferent cât de mari salarii am avea. Putem să avem cele mai mari salarii din Europa, că hoția din sânge ne va împinge de la spate să furăm, să luăm.

De ce nu vom reuși niciodată să scăpăm de corupție

  1. Lăcomia este trăsătură definitorie a caracterului românilor. Cu cât omul devine mai bogat cu atât devine și mai lacom. Nu contează că a acumulat bani din furturi cât pentru 10 generații, el vrea să ia în continuare și bineînțeles că tot de la cei săraci ia. E precum o mașină cu cheiță. Odată întoarsă cheița, nu se mai oprește până nu epuizează tot. Atâta vreme cât suntem o nație de oameni lacomi și hrăpăreți, nimic nu se poate face.
  2. Ideea de a merge la muncă „să iasă ceva”. De multe ori aud în jur ideea că un job este bun dacă-ți iasă și ție ceva și nu mă refer la salariu. Românii caută joburile cu ciubuc, joburile de la care pot fura sau la care primesc șpagă. Acestea sunt cele mai dorite joburi de către români. Și cred că tot din lăcomie derivă și prostia asta.

Cum vine mă asta cu mă duc la muncă dacă-mi iasă ceva? De ce trebuie să-ți iasă ceva? Salariul nu e de ajuns? De ce mereu trebuie să fii un găinar care vrea să ciugulească de pe oriunde merge?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top