Conceptul freelance este unul destul de simplu: muncești de acasă pentru clienți din străinătate prin anumite platforme specializate în asemenea servicii sau chiar pe cont propriu, dacă-ți construiești ceva site personal prin intermediul căruia să-ți vinzi serviciile. Freelance este plauzibil pentru cei care știu să facă un site, celor care știu să deseneze, să editeze foto-video, competențe digitale mai bine zis. Cu alte cuvinte, dacă te pricepi să faci ceva pe calculator, poți lucra freelance.
Dacă vei lucra freelance vei face mai mulți bani decât ai face lucrând la ceva patron în România dar cu toate asta, eu nu sunt de acord cu acest concept și voi explica în cele ce urmează care este problema cea mai mare. Cea mai mare problemă pe care eu o văd la conceptul freelance se leagă de continuitate și de siguranța zilei de mâine. Freelance înseamnă proiecte pe care le poți avea sau nu.
Să lucrezi freelance e ok dacă ai până în 25 de ani, dar după 25 de ani vrei și tu să-mi cumperi o casă, să-ți cumperi o mașină. Nici o bancă nu te va băga în seamă dacă te duci și-i spui că lucrezi ca freelance. Să nu mai zic despre ideea de a avea o familie și un copil. Cum vei putea garanta viitorul unui copil ca freelance din moment ce nu știi câți bani vei avea la final de lună?
Asta e singura problemă pe care o văd cu freelance, lipsa continuității și a siguranței zilei de mâine, siguranță de care ai nevoie după ce te maturizezi un pic și dorești mai mult de la viață.