De ce nu se merita sa platesti impozite si taxe la stat

Zilele trecute am avut o discutie pe Facebook cu diversi, referitoare la destinatia banilor din impozitul pe care il platesc eu pe casa, masina, terenuri, aer, etc. problema sta in felul urmator. Acesti bani se platesc degeaba in opinia mea intrucat nu ai nici un beneficiu de pe urma lor. Nivelul de trai in oras nu creste, strazile sunt la fel de pline de gropi ca la 1800 cand se circula in caruta si asa mai departe.

Asadar, daca ai o masina de ce trebuie sa platesti sute de lei pe an impozit? Ca Primaria a facut drumuri pe care sa mergi? Pai si atunci sa imi explice si mie cineva de ce difera impozitul in functie de capacitea cilindrica… Din punctul meu de vedere, impozitul difera in functie de capacitatea clilindrica pentru ca s face o discriminare. Cel care are bani de masina puternica, sa plateasca mai mult. Cu ce influneteaza masina puternica drumul? Ca circula mai apasat pe ea sau care-i faza?

Pe casa iar la fel, daca stai la bloc de ce sa platesti impozit? Ti-a dat Primaria casa? Nu ti-a dat. Ti-a dat Primaria terenul pe care ti-ai construit casa? Nu ti-a dat. Atunci de ce pastele ma-sii sa platesti impozite din moment ce nu ai nici un beneficiu? Asta e taxa de fraier, asemanatoare Evului Mediu, cand in momentul in care iti puneai cortul pe tinutul cuiva, trebuia sa platesti bir doar pentru ca ti-ai permis nesimtirea de a-l pune acolo.

As vrea sa cred ca am depasit nivelul Evului Mediu, insa nu cred ca suntem prea departe. Unii s-au invatat sa conduca cerand, si cei care au pus stampile s-au obisnuit sa plateasca fara sa se intrebe unde se duc banii lor.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT