Thursday 28th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

De cele mai multe ori, romanii se duc la biserica “sa le mearga bine”. E un torc, ei merg la biserica, stau acolo, iar Dumenzeu in schimb le da o viata buna, proespera, lipsita de griji si de boli. E cea mai mare tampenie pe care am auzit-o vreodata. Nu stiam ca la romani credinta s-a transformat intr-un troc cu Dumnezeu Insusi. E pe atat de tampita ideea pe cat se intituleaza acesti oameni credinciosi.

Inca o dovada pentru faptul ca oamenii se duc din supersititie la biserica este faptul ca nu propovaduiesc invatatura primita acolo. Odata iesiti din biserica, oamenii se transforma. Devin rai, haini la suflet, injura, fac rele, isi bat joc de semeni, nu intind o mana de ajutor de cat daca exista interes. Oamenii nu au credinta, isi doresc doar binele, dand dovada de un egoism dus la extrem de cele mai multe ori.

Oamenii sunt prosti, asta stim cu totii. Pai nu i-am vazut noi cum se duceau la pelerinaj la Parascheva si se frecau cu portofelele si cu biletele la loto de racla? Deci asa ceva e incredibil. Eu inteleg faptul ca religia a fost intotdeauna o solutie de a supune masele, insa chiar asa? Chiar in halul acesta de redusi mintal sunt unii “credinciosi”? Aparent se pare ca da si poate nu e vina lor, e vina generala a societatii.

Nu trebuie sa mergem la biserica din superstitie sau din dorinta de a face targuri cu Cel de Sus. In biserica se duc numai cei care simt ca trebuie sa fie acolo fara sa primeasca, fara sa astepte ceva in schimb. Cum adica sa mergem la biserica doar ca sa ne mearga bine? Unde e logica? Nu cred ca asa functioneaza cretinta, religia, biserica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top