De ce hipermarketurile tolerează cerșetorii?

În Drobeta Turnu Severin cel puțin, de fiecare dată când intri într-un hipermarket, sunt șanse foarte mari să fii apostat la intrare de oameni care stau cu un pahar de cafea gol, întins către tine, cerându-ți să le dai bani. La Carrefour există chiar o industrie de țigăneți care asta fac toată ziua, stau printre mașinile parcate și cum ai oprit mașina și te-ai dat jos, încep să-ți ceară bani. Dacă nu le dai, evident că încep să te facă zgârcit și toate cele.

Întrebarea mea este de ce aceste hipermarketuri tolerează așa ceva? De ce nu se iau măsuri pentru a elimina cerșetoria? Mulți dintre voi o să spuneți că să-i las în pace că sunt săraci și că n-au, însă mergând foarte des pe la Carrefour de exemplu, am observat că cerșetorii cumpără mai mult și mai des alimente pe care eu rar mi le permit. Așadar, din cerșetorie se trăiește regește, nu sunt motive să plângem de milă pe nimeni.

Nu cred că vom intra vreodată în Europa, cu toate că nu mai sunt granițe și chestii de genul. Eu unul sunt convins că de aceste obiceiuri și de nepăsare și de miserupism nu ne mai poate nimeni vindeca. De țigani iar la fel, nimeni nu vrea să ne scape atunci când deranjează. Nu am nimic cu țiganii care își văd de treabă, tot respectul pentru ei dacă s-au integrat. Am însă o problemă cu acei țigani care nu vor să se schimbe și într-un fel nu văd de ce ar face-o. Dacă le merge cu cerșitul și reușesc să trăiască regește din asta, de ce ar schimba?

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT