Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Pentru că foarte multă lume este scandalizată de faptul că prețurile asigurărilor RCA cresc mereu, am zis să scriu acest articol în care să explic de ce din anumite puncte de vedere, polițele RCA trebuie să crească în România, chiar dacă nu convine niciunui cetățean.

În primul rând, să ne gândim ce mașini circulă pe străzile noastre și ce mașini circulă pe străzile din Europa. Da, avem aceleași mașini ca ale străinilor, de multe ori mai mari, mai luxoase și mai puternice. Atunci de ce să nu plătim asigurări ca și ei? În caz de daună, costurile de reparație sunt exact ca în străinătate, nu se importă piese mai ieftine aici pentru mașini de lux doar pentru că suntem România. Nu vreau să pară că plâng de mila asiguratorilor, nici pe departe, dar adevărul este că dacă vrem mașini mai bune și mai puternice ca ale străinilor, ar trebui să plătim mai mult ca ei. Pe-afară asigurarea RCA e undeva la 100-150 de euro pe lună, iar noi vrem să plătim acești bani pe an pe motiv să suntem săracii Europei? Păi săraci săraci, dar BMW-urile și SUV-urile de pe străzile din România ale cui sunt? Pe mine unul nu m-ar deranja să se tripleze polița RCA și să se facă chestia asta fără să se mai dea șansa puțoilor fără bani de asigurare să își treacă mașina pe numele părinților, că-s pensionari și plătesc 300 de lei pe an la motor de 3000 cmc.

Cine nu are bani de asigurare să nu-și mai cumpere mașini. Așa e peste tot în lume. Una e să fii sărac și demn, alta e să fii sărac și fudul, să vrei mereu avantaje. Păi nu am zis noi că vrem o țară ca afară? Afară oamenii plătesc asigurări serioase la mașini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top