Sunday 19th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Să faci din căcat bici să și pocnească, este o veche vorbă românească, din popor, dar care are foarte multă însemnătate și în sfântă zi de azi. Am văzut fel de fel de tipi, care mai de care mai dubioși care încearcă să conducă o mașină obișnuită ca pe un adevărat bolid de raliuri, prin oraș sau prin afara localității. Nu am priceput de ce… Poate aveți voi vreo explicație, poate se numără printre cititori un „racer” adevărat care să lămurească povestea asta…

De ce ai vrea să faci curse cu un… Opel Astra 1.7 diesel? Cred că unora le lipsește țigla de pe casă… Adică am înțeles că românii sunt fuduli și nu au bani de benzină, mașina pe benzină consumă mult, dar chiar așa să faci pe viteazul cu o mașină diesel? Dacă vrei să-ți rupi gâtul trebuie să cumperi o mașină pe benzină măcar, nu una a cărei accelerații o calci azi și pleacă de pe loc mâine… Românii sunt foarte proști, am mai zis eu mai demult dar nu-i nimic, mai zicem o dată.

Și chiar și mașină pe benzină dacă ai avea, de ce să o forjezi ca pe una de raliu, să încalci legea, să pui siguranța traficului și viețile oamenilor în pericol? Mașina aia a fost concepută să fie condusă într-un stil normal, are un motor de 1.2, 1.4. sau 1.6 litri, maxim 100 de cai. De când asemenea mașini sunt mașini de curse? Ei bine, nu au fost niciodată însă în mâna unui puțoi handicapat ce a primit de la mami și tati mașina fără să muncească pentru ea, cam asta se întâmplă cu ea.

Mașinile de stradă nu sunt mașini de curse, dar așa e obișnuit românul, să facă din căcat bici…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top