Tuesday 21st May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

MINOLTA DIGITAL CAMERACiteam ieri că pe la Ierusalim se construiește o anexă la cel mai mare cimitir. De fapt, nu este vorba despre o construcție normală, o clădire, ci despre o groapă săpată la 45 de metri adâncime pentru a se extinde cimitirul. Nu mai este loc la suprafață, nici măcar în clădirile construite nu demult.

În acest moment, în cimitirul din Ierusalim sunt îngropați 200.000 de morți iar după ce anexa cimitirului subterană va fi finalizată, capacitatea acestuia se va mări cu 22 de mii de locuri. Termenul de finalizare este de 5 ani iar lucrarea a început deja din 2015, de anul trecut.

Acum, eu stau și mă întreb. Ăștia fac cimitir subteran, sapă 45 de metri în 2 ani de zile (atunci se va putea da startul înmormântărilor subterane) și noi nu suntem în stare să facem o autostradă în 26 de ani. Chestia asta te face să te gândești destul de serios la cât de mult se fură în România și cât de mult mai contează și competența.

Cum dumnezeului, la alții în 2 ani se fac aproape minuni ale ingineriei, iar la noi nu se poate construi o autostradă la câmpie. Bă, la câmpie am zis, nu prin munte sau alți draci…

Să nu mai zic de Dubai, unde în 20 de ani s-a clădit o nouă civilizație, piatră cu piatră adusă din toate colțurile lumii și puse-n deșert. Și acum stai și te întrebi, de câți ani este nevoie ca să se construiască în România ceva, orice, un veceu frate? Mă apucă și dracii când citesc presa internațională, pe cuvântul meu că te saturi de micimea și de nesimțirea din țara asta. Nimeni nu mișcă un pai dacă nu îi iasă și lui ceva, că la noi așa e mentalitatea, nu contează salariul, ție trebuie să-ți iasă ceva la muncă… Trăim într-o mizerie de țară ajunsă mizerie din cauza celor care nu se mai satură de furat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top