Dacă aș fi handicapat în cărucior, nu aș avea cum să mai ies din casă, niciodată…

Locuiesc la etajul doi al unui bloc din Drobeta Turnu Severin și am citit recent despre Zolty din Bogata care și-a pierdut pensia de handicap de 400 de lei din pricina unui contract de 70 de lei.  Ei bine, lăsând la o parte necazul pe care-l are omul în acest moment, am stat o clipă și m-am gândit ce aș face eu dacă aș fi în locul lui și aș locui aici, la Severin, la bloc? Probabil că nu aș mai ieși din casă niciodată. Mi-ar fi imposibil. Cum să cobori cu un cărucior electric pe scări de la etajul 2?

Și cred că există foarte mulți oameni cu probleme care stau la bloc și care nu au cum să mai iasă din case. Să locuiești în România și să ai handicap, ești pierdut, nu face nimeni nimic să te ajute. Nu ai nici măcar cum să ieși din casă. Și ok, să zicem că faci pe dracu în patru și ajungi în stradă. Cum faci apoi să cobori trotuarele sau să le urci? Nu există rampe destinate persoanelor cu dizabilități în Severin sau cele care există, în special la magazinele de la stradă, sunt construite în bătaie de joc pentru a scăpa de o amendă.

Apoi, mai este o problemă cu locurile de parcare destinate persoanelor cu probleme. Iar la fel, oamenii nu le respectă. Parcă au magnet la nesimțiți. Nu contează cât de goală este parcarea, un nesimțit va veni întotdeauna să ocupe locul de parcare de lângă ușă. Nu-i nimic, lasă că cel cu dizabilități va parca întotdeauna la dracu-n praznic și se va deplasa pe o distanță mult mai mare din cauza lui. Te scârbești când vezi chestiile asta…

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT