Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cred că există foarte multă ipocrizie în lumea asta. Prin Africa se moare de foame, organizațiile caritabile precum Save The Choldren fac tot posibilul să rezolve problemele țărilor de lumea a treia, însă marile puteri mondiale sunt ocupate cu alte lucruri, precum războiul.

Să luăm exemplul Siriei, ați văzut și voi ce probleme sunt acolo și citeam ieri prin presa internațională faptul că 200 de raiduri aeriene au fost ațintite de către armata guvernamentală asupra unui singur oraș – Aleppo – în doar câteva zile. 200 de raiduri aeriene frate? Și vă dați și voi seama cam cât costă să ridici un avion de la sol, să nu mai zic de prețul bombelor aruncate sau chestii de genul.

Și întrebarea mea este de ce dracului se investesc atât de mulți bani, zeci de miliarde de dolari, pentru a face rău? pe cuvântul meu că dacă pentru o lună, toate națiile implicate în războaie ar spune stop și ar dona toți banii pe care i-ar fi folosit acea lună cu armata, cred că s-ar rezolva odată pentru totdeauna problema foametei la nivel planetar, probabil s-ar inventa și ceva tratament pentru cancer și așa mai departe.

Discutăm despre cantități enorme de bani care se bagă în războaie. De ce în războaie și nu în ajutorarea altora? Ăștia suntem, în anul 2016 suntem niște ipocriți care susținem că vrem binele, că suntem săraci, dar de fapt avem bani de 200 de raiduri aeriene.

Cred că am reuși să facem un adevărat Rai pe Pământ dacă am reuși să redirecționăm banii alocați războaielor, cauzelor umanitare. Vă dați seama cât s-ar strânge numai de la SUA, China și Coreea de Nord? E de-a dreptul incredibil că oamenii nu se pot înțelege de bună voie după 2000 de ani de civilizație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top