Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

S-a umplut de fotografi profesioniști în jurul nostru cu toate că puțini sunt cei care știu într-adevăr ce fac. Tehnologia modernă a permis aglomerarea nișei de fotograf profesionist un pic peste măsură așa că vom discuta în cele ce urmează despre cum trebuie să fie de fapt un astfel de personaj, astfel încât să poată fi identificat mult mai simplu. Știu că multora dintre voi vi se pare că a găsi un fotograf cu adevărat profesionist este sinonim cu expresia „a căuta acul în carul cu fân” dar nu, nu e chiar așa.

Cum trebuie să fie un fotograf profesionist modern?

În primul rând, un fotograf profesionist va avea mereu la vedere un portofoliu care-l recomandă. Trăim într-o eră foarte tehnologizată în care prin doar două click-uri de la PC putem vedea munca de-o viață a unui om. E foarte simplu, dacă aveți nevoie de un fotograf profesionist, luați exemplul lui Gabriel Comănescu: trebuie să aibă un site simplu sau o pagină de Facebook mai detaliată.

În al doilea rând, un fotograf profesionist modern va fi capabil să creeze artă. Poze știe toată lumea să facă, mai dificil este atunci când e nevoie de un cadru mai artistic. Acolo se face diferența între un fotograf amator cu scule profesionale si un fotograf profesionist în pur sânge. Acest lucru îl veți putea observa tot din portofoliu. Acolo trebuie să insistați pe două aspecte: atât pe calitatea fotografiilor cât și pe capacitatea de a crea artă prin intermediul unor cadre.

În al treilea rând, fiți atenți la prețuri. Un fotograf profesionist în adevăratul sens al cuvântului va avea întotdeauna niște prețuri pe măsură. Fiți dispuși să scoateți ceva bani din buzunar dacă vreți ceva de calitate. Trebuie să învățăm să ne desprindem de conceptul „ieftin și mult” și să migrăm și noi încet înspre vest, înspre calitate. Dacă dorim o fotografie de calitate trebuie să fim dispuși să scoatem banul din buzunar. Fotograf Gabriel Comănescu este și de data aceasta un bun exemplu pe care ar trebui să-l aveți în vedere dacă doriți calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top