Cum te poți apăra de câinii comunitari?

Este genul de întrebare destul de realistă într-o țară precum România, în care pentru salarii și pensii tăiate se cârtește pe Facebook, dar pentru animale imediat se iasă în stradă. În România există foarte mulți câini vagabonzi pe stradă, hrăniți de niște oameni cretini. E foarte probabil să fii mâncat de acești câini pe stradă, chiar în fața casei tale, sau a scării blocului. Întrebarea mea este cum poți să scapi de acești câini fără să le faci rău (că se iasă în stradă dacă le faci rău) și fără să pățești nici tu nimic. Să te iei la trântă cu haita de 7 câini nu este o idee tocmai bună.

Dacă inițial mă gândeam să cumpăr un pistol să-i împușc în momentul în care aceștia sar la mine (da, e haită de câini la mine la bloc și sare la oameni), o să iasă circul de pe lume cu vecinii, că le împușc animalele. Pe Facebook cel mai probabil va fi dezastru și voi ajunge și la știri cum a ajuns și cel care a împușcat ursul de la Sibiu. Așa că nu, fără gloanțe, fără împușcături. M-am gândit să cumpăr un electroșoc dar aici la fel, e o problemă. Electroșocul nu merge de la distanță, trebuie aplica corp la corp. Când e un câine singur nu e problemă dar când e haită, pe care să-l iei la volți mai întâi?

Cred că până la urmă am să cumpăr un aparat cu ultrasunete dar aici apare întrebarea elementară: a folosit cineva așa ceva până acum? Sunt bune, sunt eficient sau sunt asemenea aparatelor de speriat șobolanii, adică niște vrăjeli ordinare? Lăsați-mi și mie un răspuns dacă ați cumpărat sau dacă ați folosit vreodată așa ceva, să nu dau banii de pomană, zic…

About The Author

    ADD YOUR COMMENT