Pentru unele persoane, cabinetul stomatologic poate fi un loc infricosător. Deci, cum pot cei cu o fobie dentară să minimizeze sau chiar să depăsească această teamă?
Ți-e frică de ac? De durere? De zgomotul produs de instrumente? Fobia dentară sau anxietatea dentară determină pacienții să evite cabinetul stomatologic și să apeleze la dentist atunci când problemele se agravează. În loc să meargă la dentist atunci când observă o carie în stadiu incipient, care poate fi tratată repede, fără durere, pacientul cu fobie dentară merge la dentist când caria distruge mare parte din dinte și atinge nervul, ceea ce cauzează dureri insuportabile. De cele mai multe ori, este necesar ca dintele cariat să fie extras, astfel că pacientul cu fobie dentară este nevoit să suporte puțină durere, aspect care îi alimentează temerile. Desigur, situația ar fi putut fi prevenită.
Atunci când ai fobie dentară, este foarte important să îți alegi un medic stomatolog potrivit: calm, înțelegător și atent la nevoile tale.
Pune în balanță avantajele și dezavantajele mersului la dentist și nu uita că prevenția te va scuti de durere și disconfort. Mergi la medicul stomatolog de 2 ori pe an pentru un control de rutină.
Sursă Imagine: drgrigoriu.ro