Socializarea in anul 2015 a atins alte praguri si a ajuns sa aiba alte intelesuri. In anii 90 de exemplu, socializarea insemna sa discuti face to face pentru ca nu exista internet si nu existau calculatoare care sa ne permita sa vorbim la distanta. Din aceasta cauza, cei care au crescut in anii 90 si inainte de acesti ani, sunt niste persoane foarte sociabile si destul de vorbarete.
Socializarea in ziua de azi se leaga prea mult de Facebook
Tinerii din ziua de azi desi au Facebook, internet, tehnologie, nu sunt in stare sa creeze relatii sociale in realitate in modul in care se cladeau relatii in anii 90. Astazi poti sa mergi linistit 3 luni in acelasi loc unde vei vedea aceiasi oameni si niciunul va va veni sa te intrebe ceva vreodata. Desi suntem foarte sociali online, in offline avem o problema destul de mare.
Ce inseamna un om sociabil?
Un om sociabil este capabil sa puna bazele unor relatii si inafara online-ului. Un om sociabil este glumet si stie intotdeauna ce sa spuna atunci cand se intalneste cu o persoana necunoscuta cu care are insa ceva in comun. Sa ai vorbele la tine inseamna sa fii un om sociabil. Constat ca destul de multi tineri, nu au vorbele la ei si se complac intr-o socializare online care nu le va aduce nimic bun.
Care sunt prioritatile canalelor de socializare?
Socializarea offline trebuie sa aiba prioritate si intotdeauna sa primeze in cazul in care se socializeaza si offine. E o regula destul de simpla care daca este urmata, putem cladi o societate mult mai ancorata in concret de cat in ireal, virtual. E bun si Facebook, insa parca e putin folosit necorespunzator in Romania. Facebook nu trebuie sa inlocuiasca realitatea inconjuratoare niciodata.