De la 1 octombrie, salariul minim pe economie se mărește de la 3000, la 3300 RON brut. Ei bine, asta înseamnă că cetățeanul va primi mai mult în mână cu 97 RON, în timp ce statul va încasa cu 207 RON mai mult drept taxe și contribuții. Așadar, în linii mari, când crește salariul minim omul care muncește primește 100 de lei în timp ce statul primește 200 de lei. Nu credeți că aceste proporții ar trebui să fie oarecum inverse, adică omul care produce să primească mai mult iar statul care nu produce nimic, să primească mai puțin?
Din 3000 de lei brut, cetățeanul rămâne cu undeva la 1900 de lei, satul ciupește undeva la 42.5% din munca omului. Cetățeanul este lăsat cu o sumă cu care nu are cum să se descurce într-o țară în care prețurile sunt aliniate la prețurile din Franța sau Germania. Ce să faci cu 1900 de lei într-o țară în care doar chiria cu utilități te ajunge 1500 de lei pe timp de vară, iarna probabil că sare de 1900 RON. Oamenii ajung să se ducă la muncă doar pentru a-și plăti chiria și utilitățile, și restul de unde mai fac rost, de mâncare de exemplu? O asemenea taxare nenorocită nu mai există nicăieri în lume pentru că nicăieri în lume nu mai există 1,5 milioane de trântori bugetari cu salarii incredibil de mari, care trebuie ținuți în cârcă de 4 milioane de muncitori la privat.
O să vină și ziua în care privații or să se sature de mizeria asta de taxare și or să plece din România, să vedem atunci de unde vor fi bani de 1.5 milioane de bugetari plătiți cu mii de euro pe lună.