Criza din Grecia stinge turismul

Incet incet, Grecia incepe sa reduca motoarele precum o nava naufragiata pe un banc de nisip cand capitanul isi da seama ca nu mai are nici un rost sa turze la maxim… Rezervarile din plin sezon au inceput sa scada, sa fie anulate iar hotelurile vor incepe in curand sa puna lacatele pe usi din pricina faptului ca nu mai au alimente.

Cat datoreaza Grecia FMI?

Datoria de 1.5 miliarde de euro pe care Grecia o are catre FMI risca sa puna o tara intreaga pe butuci. Adevarul este ca nimeni nu se astepta sa fie rambursata datoria, dat fiind antecedentele acestei tari in care s-au adus peste 450 de miliarde de euro in ultimii 20 de ani si nu s-a recuperat absolut nimic. Grecii nu au invatat absolut nimic in ultmii 20 de ani iar acest lucru se vede in economia actuala, vazata pe nemunca.

Anularea rezervarilor atinge noi varfuri

Daca e sa disutam date tehnice, aproximativ 50.000 de rezervari sunt anulate in fiecare zi din pricina zvonurilor si a problemelor bancare. Astfel, rata anularilor rezervarilor a crescut de la 10.5% la 7.2%, apoi a sarit la 22% in decursul acestei saptamani.

Care va fi deznodamantul?

Criza din Grecia stinge incet incet turismul intr-o tara care numai din asa ceva traieste. Trebuia sa se intample o data si o data atata timp cat Europa si FMI trimit bani acolo si nu mai primesc nimic inapoi. Grecii ani de zile au sfidat pe toata lumea si din pacate acest lucru se va lasa cu grave consecinte asupra unei tari cu istorie cutrmuratoare. Grecia reprezinta leaganul civilizatiei in aceasta zona a planetei si din pacate, totul se va duce de rapa daca in curand nu vor fi luate masuri. E posibil sa asistam la niste schimbari radicale intr-o tara in care nimeni nu e obisnuit sa munceasca. Probabil saptamana viitoare aceasta problema isi va avea finalul.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT