Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Puțin timp ne mai desparte de vara propriu zisă. De fapt, am ieșit din iarnă și am început primăvara cu niște temperaturi destul de îndrăznețe, care favorizează plimbările cu mașina în natură și nu numai. Este cald, de acum se va dezmorți un pic vremea iar românii vor începe să mișune. Aceasta este perioada în care cei mai mulți șoferi constată că au nevoie de cauciucuri de vară. Acum este perioada în care majoritatea șoferilor dau jos anvelopele de iarnă și le montează pe cele de vară dacă mai sunt bune. Dacă nu mai sunt bune, trebuie cumpărate altele iar în cele ce urmează vom discuta despre criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când avem nevoie de anvelope de vară.

Criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi anvelope de vară

Anvelope noi sau second hand?

În România, ai posibilitatea să cumperi cauciucuri la mâna a doua. Este o țigănie specifică țării noastre care nu mai există nicăieri în lume. Aceste cauciucuri second hand sunt de fapt anvelope de vară sau de iarnă consumate în proporție de 70% sau chiar peste, aduse în România de niște șmecherași cu dubele din tomberoanele nemților și vândute apoi cu 70-80 de lei bucata.

Sfatul meu este să nu cumpărați  niciodată anvelope second hand. Nu sunt sigure, se consumă mult mai repede iar pe termen lung plătiți mai mulți bani cu schimbarea lor decât dacă ați cumpăra cauciucuri noi de la început și așa mai departe. Să nu mai zic de ideea că pricopsești un gunoier de Germania. Că pe la Severin, toți tomberonarii ăștia care au adus cauciucuri aruncate de nemți la gunoi, s-au pricopsit. Au numai vile cu etaj și ei nu au avut în viața lor carte de muncă pe undeva.

Dimensiune

Așadar, am stabilit faptul că ai nevoie de cauciucuri noi. Bun. Acum, dimensiunea este ca care contează cel mai mult și ca să vezi ce cauciucuri ai nevoie, trebuie să te uiți în certificat. Cele mai răspândite anvelope sunt cele pe 15 inci, însă vei întâlni și pe 14, chiar și pe 13 la mașinile de dimensiuni foarte mici. Eu de exemplu am cumpărat pentru Renault 165/65/R14 și au fost destul de ieftine. Cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai ieftine iar cele pe 13-14 inci sunt cele mai mici.

Magazinul din care cumperi

Contează foarte mult magazinul din care cumperi și asta din mai multe puncte de vedere. Prețurile de exemplu sunt mai mici dacă alegi să cumperi online dintr-un magazin precum anvelomag.ro. De asemenea tot magazinul va fi capabil să facă diferența între un cauciuc de calitate și unul făcut pe vapor în China. Din nou, la capitolul calitate, pe net veți găsi mult mai multă diversitate care va asigura într-un fel un standard de calitate mult mai ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top