Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Mehedinți Cred că numai în Mehedinți o să vezi mașini parcate pe trotuar chiar în fața Poliției. Cât de tare e asta? Pe marginea drumului se vede foarte clar indicatorul cu oprirea interzisă. Asta nu-i împiedecă pe cetățeni să pună mașinile fix pe trotuarul din fața instituției care ar trebui să ia ceva măsuri în acest caz. Ce măsuri să ia? Probabil că mașinile celor din imagine sunt chiar ale polițiștilor ce lucrează în instituție, altfel nu îmi explic cum le lasă să parcheze acolo.

Și se parchează așa de ani de zile. Mergeam eu la liceu prin 2006, acum 10 ani și tot așa vedeai mașinile pe acel trotuar, printre elevi și dascăli ce ieșeau de la orele de curs din Colegiul Național Traian. Nu, așa ceva numai în România se poate întâmpla. Dacă am fost prea dur în exprimare la început și am spus că doar în Mehedinți, nu cred că este chiar așa. Cred că există și în altă parte asemenea ciudățenii pe teritoriul acestei țări.

Să fie oare acolo parcare oficială și să nu fi văzut eu semnul? Nu prea cred… Cum vine aia parcare pe trotuar? Pe acolo circulă pietonii sau mașinile? Cum face când se întâlnesc nas în nas? Cine dă prioritate cui? Cred că ar trebui reglementată cumva chestia asta și singura soluție plauzibilă pe care o văd eu este aplicarea bunului simț, cot la cot cu legea. Cei care urcă mașinile pe trotuar printre elevi și profesori ar trebui sancționați ca atare, dar ca de obicei, în momentul în care spui România spui nepăsare, spui nedreptate, spui lucruri incorecte din punct de vedere moral.

Și până la urmă, cui îi pasă? Nimănui din păcate. Foarte puțini sunt cei care se implică să prezinte măcar asemenea anormalități. 90% dintre oameni nici măcar nu le observă. Sunt prea preocupați să-și facă un selfie pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top