Copiii razgaiti

Voi stiti emisiunea Super Nany? Era vorba despre o dadaca foarte desteapta, psiholog pentru kinderi care invata parintii cum sa isi vinde copiii de nevricale si talente inutile. Practic, era chemata sa educe copiii care nu mai ascultau de parinti desi nu aveau mai mult de 6 ani. Genul care se pun in cur in mijlocul magazinului de jucarii si incep sa chiraie ca toti dracii daca nu le cumperi ceea ce isi doresc.

Ei bine, vad asemenea copii zilnic imprejur si nu imi dau seama ce se intampla. Parintii sunt mult prea darnici si le fac celor mici toate mofturile. Eu unul nu as suporta sa am un copil care imi raspunde, vorbeste urat sau se poarta aiurea cand e pe starda sau in prezenta altora. Discutam despre educatie aici si cred ca am pus punctul pe i. Parintii habar nu au sa creasca un copil, probabil se lasa impresionati de chiraiturile maimutei (altfel nu pot numi un copil care se tavaleste pe jos in magazin).

Eu inteleg faptul ca acestia iubesc copilul, insa trebuie sa existe si autoritate asupra lui, trebuie sa il poti stapani, sa ai grija de el sa nu ajunga ultimul nesuferit. Adinraori stateam linistit in port, scriam in masina si ma trezesc cu o bucata de covrig aruncata pe geam la mine in masina. Parintii desi erau in spatele lui, mama a venit sa isi ceara scuze si sa ia bucata de covrig si atat. Nu a zis nimic celui mic, ba chiar se amuza cu tatal copilului de isprava celui mic. Ei bine, acesta este nivelul parintilor din ziua de azi. Ce pot sa spun mai mult? Un copil care face asemena gesturi indiferent de varsta nu cred ca va deveni pe viitor usor de spatanit si de controlat…

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT