Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Exista atatea povesti legate de meseriasi, incat nu are rost sa mai pomenim de una anume. Dupa anii 90, numai cine nu a vrut nu si-a atribuit titulatura de meserias. Oamenii s-au orientat catre meserii usoare prost platite la care sa petreaca cat mai mult timp iar in timpul liber ca sa se pricopseasca, au inceput sa se intituleze meseriasi. Problema cu acesti meseriasi de ocazie este ca habar nu au meserie.

Nu ai cum sa fii tamplar o viata intreaga iar in timpul liber sa fii cizmar de nota 10. Meseria in opinia mea este o calificare pentru care te pregatesti atata timp cat traiesti. Daca iti imparti timpul intre mai multe meserii nu o sa le stapanesti niciodata pe toate asa cum trebuie. Degeaba esti paznic 4 sau 8 ore pe zi si vrei sa fii zugrav sau instalator in timpul liber, nu vei reusi niciodata sa fii un meserias de nota 10.

Cred ca cea mai buna solutie este sa te apuci sa faci de unul singur daca sunt operatiuni simple precum zugravitul. Nu are rost sa chemi pe dracu de-amiaza care sa iti daca varza casa si sa iti ia si o gramada de bani. Ca ma dispera meseriasi astia care nu stiu sa faca nimic dar au pretentii la milioane si zeci de milioane. Stai frate, bani ceri cand stii sa faci ceva de calitate. Nu asa, ca te crezi tu meserias. Nu ti se cuvine nimic daca nu meriti. Asa ca mai bine faci singur de cat sa chemi un de-asta, ca altfel nu am cum sa il numesc.

Meseriasul trebuie chemat numai daca suntem siguri de abilitatile lui. Daca are calificare si stiti ca lucreaza intr-adevar bine, chemati-l. Altfel nu are ce sa caute in casa voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top