Friday 29th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Nu stiu pe unde locuiti voi, insa pentru mine a fost cel mai cald septembrie pe care l-am trait vreodata. Astazi erau 35 de grade la Severin si din pacate vremea nu pare sa se indrepte prea curand. Am ajuns sa spunem ca vremea se indreapta atunci cand vin ploile. Ciudat, nu? Am inceput sa cautam de fapt normalitatea. Nu cred ca am mai avut vre-un an pana acum cu o perioada atat de indelungata de canicula. Nu am avut 42 de grade ca anii trecuti, insa am avut 38 pentru perioade foarte lungi.

E mai bine sa ai 42 de grade o zi sau doua in an de cat o saptamana cu 38 pentru ca dupa 2 zile caldura incepe sa fie inmagazinata de betoane si de mediul inconjurator. Peretii nu se mai racesc si dintr-o data esti pus intr-un disconfort total. Trebuie sa existe un timp in care betoanele se racesc si din pacate atunci cand temperatura ridicata persista pe perioade lungi, acest timp de racire devine insuficient. Probabil cei care au masini si umbla seara cu ele au observat ca temperatua e din ce in ce mai mare la anumite ore.

De exemplu eu am observat la ora 22 cand ma duceam acasa. De la 24 de grade cat a fost initial a crescut pana la 26, 28, 30 chiar. Pai cand la ora 22 sunt 30 de garde cand naiba se mai racoreste pana la 8 dimineata a doua zi? E normal ca aceasta caldura se inmagazineaza si se ajunge la un punct in care nu se mai poate face nimic. Astept si eu sa se racoreasca afara caci e destul de dificil sa iti duci traiul intr-un asemenea disconfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top