Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Centrala termica, metoda de incalzire de neinlocuit

Cu totii cautam cele mai eficiente metode de incalzire atat din punct de vedere al randamentului, cat si din punct de vedere al costului. Sa incalzesti o casa in ziua de azi e mai simplu fata de anii 90 si o sa va spun imediat de ce. In ultimii 15 ani s-au dezvoltat foarte mult tehnologiile de izolare a incaperilor, a caselor iar astfel, practic nu mai ai nevoie de un furnal care sa arda non stop. Caldura nu mai iese din casa, frigul nu mai patrunde.

O casa izolata trebuie sa fie o prioritate pentru noi iar dupa ce ne-am asigurat ca nu vom avea de-a face cu pierderile de caldura, putem sa cautam cea mai eficienta metoda de incalzire. In 99% din cazuri, aceasta solutie se numeste centrala termica.

De ce este avantajoasa o centrala termica?

Centrala termica este avantajoasa pentru ca iti face si caldura si apa calda folosind un singur combustibil. Unele functioneaza cu motorina, altele cu lemne, insa cele mai intalnite sunt cele pe gaz. Aceste centrale pe gaz au un randament foarte bun si te scutesc de o munca, respectiv alimentarea cu combustibil. Fiind racordate permanent la teava de gaz metan, nu mai trebuie alimentate manual.

Gasim centrale termice peste tot, insa atunci cand o cumparati trebuie sa calculati ce capacitate aveti nevoie pentru a va incalzi camerele. O centrala de capacitate mica nu va face fata, una de capacitate prea mare nu va avea randament. Nu uitati nici de vasul de expansiune, e posibil sa nu vina inclus in kitul de montaj. Eu de aici am luat vas pentru centrala si am fost foarte multumit.

La ce va este util vasul de expansiune?

Vasul de expansiune este voarte util pentru ca, dupa cum ii spune si numele, acesta capteaza o apa ce-si mareste volumul. De exemplu, daca vrei sa aveti apa calda provenita dintr-o centrala termica, centrala incalzeste apa pana la 100 de grade. Apa calda isi mareste volumul cu pana la 4.5% iar acel surplus trebuie sa se duca undeva, nu? Ei bine, se duce in vasul de expansiune.

Centrala termica deocamdata ramane cea mai eficienta metoda de incalzire a locuintei, insa nu uitati de izolare. Cunosc multi oameni care si-au cumparat centrale si nu au fost multumiti de randament, acesta fiind foarte scazut din cauza pierderilor de caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top