Saturday 2nd December 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Alegerea unui aparat de aer condiționat nu este o operațiune tocmai simplă mai ales dacă nu ai mai avut de-a face niciodată cu un asemenea dispozitiv. Dacă mai punem la socoteală și faptul că este un aparat destul de scump, dintr-o dată ideea de a alege pe cel mai bun surâde în gândurile tuturor celor interesați. În realitate, nimic nu e dificil dacă te documentezi un pic și te pui în temă. Astfel, o să trecem în revistă în cele ce urmează ce anume trebuie să urmărești atunci când cauți să cumperi un aparat de aer condiționat astfel încât să iei o decizie bună.

Ce trebuie să urmărești atunci când cauți să cumperi un aparat de aer condiționat

  1. Calculează cu atenție suprafața care trebuie răcită. De exemplu, 12.000 BTU este recomandat pentru maxim 30-35 de metri pătrați, adică o garsonieră. Pentru un apartament cu două camere este recomandat un aparat de aer condiționat de 18.000 BTU sau chiar 24.000 BTU. Mai bine să fie mai puternic decât să cumperi unul slab care să nu facă față.
  2. Fii atent la clasa energetică. Încearcă să cumperi un aparat de aer condiționat care să fie clasa energetică A++ pe răcire. Pe încălzire contează mai puțin pentru că cel puțin în România, oamenii nu prea folosesc acest aparat pentru a-și încălzi locuințele. Pentru o factură cât mai mică la curent, optați pentru clase energetice superioare.
  3. Nu uita să întrebi despre instalare. Dacă vreți un aparat de aer condiționat acum în vară, întrebați neapărat cum e cu instalarea. Cât costă și în cât timp se va face în cazul în care nu este inclusă în prețul aparatului. O să fiți destul de surprinși să aflați că vara instalările sunt programate cu săptămâni înainte.
  4. Brandul contează mai puțin. Atât timp cât ai garanție, brandul contează mai puțin. În plus, o să constați că nu e mare diferență de preț între brandurile cunoscute și cele mai puțin cunoscute. Dacă ții la brand, mai bine cauți înainte pe net păreri despre modelele care te interesează, să nu ai surprize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top