Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Dacă ne uităm la ce se întâmplă pe piața criptomonedelor, am putea spune că cel puțin momentan, acestea nu mai reprezintă o sursă sigură de venit nici pentru cei care le minează, nici pentru cei care le tranzacționează. 1 BTC se vinde astăzi cu aproximativ 6500 dolari, iar un preț Monero de 100 de dolari/bucată nu prea mai încântă pe nimeni. Ei bine, realitatea este că această piață a monedelor virtuale a avut întotdeauna fluctuații. S-a dus în sus, s-a dus în jos dar de obicei întotdeauna și-a revenit după o perioadă de timp. De ce? Pentru că vrem sau nu să acceptăm, monedele viitorului clar nu mai sunt palpabile, clar nu mai stau la cheremul băncilor. Pe măsură ce tehnologia va avansa, tot mai multe magazine vor accepta moneda virtuală la plată. Deja există companii imobiliare care acceptă plata în Bitcoin, există dealeri auto care doresc să vândă mașini de sute de mii de euro pentru Bitcoin. Recent, am auzit și despre magazine de mărfuri generale (prin alte țări străine, ce-i drept) care ar accepta plata cu Bitcoin. Sunt convins că peste ceva timp o să existe și magazine virtuale care vor accepta la plată și Monero, cea de-a treia monedă virtuală ca și valoare după Bitcoin (6500 dolari) și Ethereum (214 dolari).

Dacă te bate gândul să începi să investești acum în Bitcoin, Ethereum, Monero sau altă monedă virtuală care-ți face cu ochiul, nu trebuie să te temi. Mereu au existat zvonuri și speculații legate de viitorul acestei piețe a criptomonedelor dar iată-ne 9 ani mai târziu de la crearea Bitcoin-ului cu un preț mai mult decât fantastic. Îmi aduc aminte când a apărut prima dată, se tranzacționa online cu 10-11 dolari. Am avut și eu undeva la 11 Bitcoin pe care i-am vândut cu 8 dolari cuiva ca să scap de ei. Dacă știam că cei 11 Bitcoini vor deveni cândva o mică avere, vă dați seama că aș fi ținut de ei ca de ochii din cap. Prețul unei asemenea monede a ajuns aproape de 20 de mii de dolari în urmă cu ceva timp, așa că dacă aș fi ținut de ei aș fi avut acum 220.000 de dolari. N-a fost să fie, oricum nu erau bani munciți așa că mai mult ca sigur s-ar fi ales praful de ei. Să nu mai zic de faptul că pe-atunci aveam puțin peste 20 de ani, vârsta perfectă pentru a toca munți de bani pe nimicuri.

Dar cine știe, poate cândva o să mă apuc personal de tranzacționat monede virtuale. Pe mine nu mă sperie faptul că acum a scăzut BTC sau că Monero nu este la un preț foarte bun, sunt convins de faptul că pe viitor piața se va regla și toate aceste monede își vor reveni. Desigur, nu am de gând să joc sume mari, niciodată nu e bine să te întinzi mai mult decât ești dispus să pierzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top