Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Magazinele de bricolaj sunt pline cu parchet laminat și de multe ori sunt stupefiat să văd ce fel de marfă aduc, ce fel de marfă se vinde acolo. E clar că piața este dictată de către clienți, însă sunt sigur că aceștia pot fi educați într-un fel sau altul ca cumpere și calitate. Nu înțeleg de exemplu de ce ai cumpăra un parchet laminat de 6 mm, cum poți să montezi așa ceva într-o casă la care ții? De ce să nu-ți dorești un parchet laminat de cea mai bună calitate? Măcar de 8 milimetri acolo să fie.

Din punctul meu de vedere, parchet laminat de cea mai bună calitate înseamnă un singur lucru: parchetul ales în funcție de circulație. Dacă ai o casă intens circulată cu mulți membri e clar că trebuie să mergi pe un parchet cu o grosime mult mai mare. Nici vorbă să recomand în acest scop parchetul de 6. Dacă ar fi după mine, nu aș monta așa ceva în nicio casă, niciodată. Cred că cel mai serios parchet este cel de 12 și am să vă spun imediat de ce.

Pe lângă faptul că reușește să izoleze destul de bine din pricina grosimii, acest parchet laminat de 12 mm rezistă mult mai bine la umezeală. Poți să verși pe el apă, nu se va umfla atât de simplu precum cel de 6 mm. Dacă ai un pic de inundație pe parchet de 6, se va încovoia ca lupta de clasă. Chiar dacă un parchet laminat de 12 mm va costa destul de mult, te va salva de anumite reparații pe viitor. Și oricum, cred că fiecare om care-și renovează o casă ar trebui să aibă în vedere să pună materiale cât mai calitative. Nu pot să-i înțeleg pe cei care renovează ieftin. Eu unul nu m-aș simți bine într-o asemenea casă. Acum, fiecare știe cam ce-și dorește: calitate sau renovare după puțin timp de la renovare. Un parchet laminat de calitate înseamnă în primul rând o casă de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top