Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

iPhoneAm scris mai demult un articol că cei mici, de 8-9 ani nu ar trebui să aibă iPhone chiar dacă părinții își permit. Nu am pus accent pe faptul că ar putea să stârnească sentimente negative la clasă din partea celor care nu au iPhone, ci pe faptul că ar putea să fie omorâți în stradă de un tâlhar. Adică sunt tâlhăriți în stradă oameni în toată regula pentru telefoane mult mai ieftine decât un iPhone, ce să mai zic de combinația copil de 8 ani + telefon de 4000 de lei?

Acum, Emil Călinescu a venit cu o variantă care are o oarecare logică. Omul spune că dacă cel mic este la o școală de fițe unde toți copiii au iPhone, vei fi obligat și tu să-i cumperi pentru că altfel, al tău se va simți super nașpa și colegii vor râde de el, etc. Da, în România copiii bogați râd de cei săraci. S-au dus demult anii 90 când toți eram la fel și puțini erau cei care aveau oleacă mai mult ca restul. În ziua de azi, copiii bogați sunt destul de răutăcioși…

Eu unul nu știu ce să zic, dacă aș avea un copil cel mai probabil nu l-aș da la o școală de fițe. Nu aș vrea să aibă tangențe cu sclifoselile celor cu bani mulți, chiar dacă mi-aș permite. Școlile de stat mi se par destul de ok încă, cine vrea să învețe învață, cine nu, nu. De ce e nevoie să-mi duc copilul la o școală de fițe? Nu am priceput niciodată. Probabil nu am priceput din cauza faptului că nu provin dintr-o familie de oameni bogați, am fost tot la școală de stat gratuită și nu am avut iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top