Saturday 11th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Achiziționarea sau închirierea unui spațiu imobiliar nu a fost niciodată o misiune ușoară, reprezentând în fapt o adevărată provocare pentru cei  în cauză. Este vorba despre asumarea unei responsabilități uriașe, având în vedere costurile ridicate ale acestora. Piața oferă o varietate de oferte, iar acest aspect îngreunează și mai mult alegerea.

Răbdarea este crucială într-un astfel de proces. Fiecare pas trebuie parcurs în conformitate pentru ca rezultatele să se ridice la înălțimea așteptărilor. După ce anume trebuie să se orienteze cei interesați de un spațiu imobiliar, aflăm în rândurile de mai jos, din recomandările experților din spatele platformei compariimobiliare.ro.

Este inevitabil să nu existe greșeli atunci când documentarea cu privire la achiziționarea sau închirierea unui spațiu nu este una temeinică. Pe termen lung oricine  dorește să își asigure confortul deplin, deci haideți să vedem ce pași trebuie realizați în acest sens.

1# analiza pieței și studierea prețurilor

Se pare că în 2017 au crescut considerabil prețurile aferente garsonierelor și apartamentelor de vânzare, procentul ating cifra de 6,7%. Asta înseamnă că se poate face o estimare de aproximativ 1,120 euro pentru metru pătrat util. La nivelul tuturor orașelor bine dezvoltate din România costurile acestuia este cu lejeritate peste 1.000 euro.

Cei care sunt interesați de oferte imobiliare trebuie să investească timp și răbdare dacă doresc un trai pe măsură. Studierea atentă a pieței este de o necesitate absolută, iar statisticile realizate lună de lună cu privire la prețurile de achiziționare, după oraș și cartier, trebuie să fie cunoscute de aceștia.

2# vizionarea spațiilor de achiziționat sau închiriat

Care este rolul selecției unui număr finit de oferte imobiliare dacă acestea nu sunt și verificate corespunzător? Astfel, vizionarea diverselor apartamente și garsoniere pe cont propriu este necesară pentru a avea convingerea că ați făcut o alegere inspirată.

Analizând varietatea de oferte imobiliare, utilizatorii se pot decide în privința celor care sunt  demne de luat în considerare. Forma sub care se prezintă anunțul este de asemenea un criteriu foarte important în acest caz. La fața locului pot fi trase concluziile cele mai bune, concluzii cu privire la stabilitatea și calitatea imobilului, izolație, accesibilitate, dotări, facilități etc.

Nici cheltuielile suplimentare nu trebuie scoase din calcul. Ce fac cei care descoperă ulterior că instalația electrică sau cea sanitară nu funcționează corespunzător? Aceste detalii trebuie verificate înainte de achiziționare pentru a evita toate neplăcerile ulterioare. Este un aspect valabil atât pentru persoanele care urmăresc achiziționarea unui imobil, cât și pentru cei care doar vor să închirieze.

3# semnarea actelor la notar

Dovada achiziționării trebuie neapărat făcută și verificată prin intermediul unui notar public avizat. Corectitudinea este calitatea pe care trebuie să se pună întotdeauna cel mai mare accent. Astfel, fiecare detaliu cuprins în contract trebuie studiat în prealabil pentru ca noii proprietari să nu descopere anumite clauze ce nu sunt convenabile după efectuarea plății.

Recomandarea experților ce gestionează portalul compariimobiliare.ro este de a acorda o atenție selectivă întotdeauna apectelor mai sus menționate, astfel ca alegerile făcute să fie rentabile. Oferta Compari Imobiliare cuprinde peste 11.700 apartamente de vanzare in Cluj – Napoca, 9.400 în București, 4.500 în Iași, 2.500 în Constanța, 2.100 în Timișoara și 1.400 în Brașov. Astfel, cei interesați dispun de o varietate de opțiuni, dintre care cel puțin una va fi pe placul și posiblitățile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top