Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Fiecare vizită pe la Cora sau pe la Carrefour mă aduce față în față cu un mic Mall. Și unde-i un Mall e și românul nesimțit. Zilele trecute am avut ocazia să văd cum îți educă părintele modern copilul. În poza de mai sus, un copil de vreo 4-5 ani a vărsat apa pe una dintre mese. Părintele strigă la el să plece acasă dar copilul insistă „Tati am vărsat asta”… Și părintele îi răspunde: „Ce ai vărsat? Apa? Lasă că face altcineva…”. Deci ca să vedeți și voi nesimțirea umană frate.

Copilul, un suflet nobil și pur, își făcea griji legat de acel mic accident și aștepta o soluție de la părinte. Copilul se simțea vinovat și dorea să rezolve problema. Părintele, dacă era un om serios, s-ar fi dus pe la bufet și ar fi cerut niște șervețele, și ar fi șters apa de acolo. Astfel, ar fi dat un bun exemplu copilului care ar fi învățat să fie ordonat și cu bun simț, ar fi învățat că trebuie să strângă după el atunci când provoacă un deranj în jurul său. Ei bine, din contră.

Ăsta e frate părintele modern, în toată splendoarea lui. Un nesimțit care-și transformă la rândul său copilul într-un nesimțit după care toată viața va trebui să strângă cineva. Așa au ajuns și copiii mai mari care se strâng pe la mese în Mall, să comande meniuri și să lase acolo la mese resturile, tăvile, ambalajele, tot ce consumă. Așa se obișnuiesc nesimțiții cu slugi. Dacă au văzut că sunt femei de serviciu pe sală, au crezut că sunt servitoarele lor sau ceva de genul. E important să strângă  după ei pentru că altfel mesele la care au stat ei vor rămâne ocupate o perioadă. Dar normal, atunci când nu te interesează de nimeni, decât de propria persoană, că așa ai fost crescut de către părinți…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top