Tuesday 21st May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cu siguranta multi vor raspunde la aceasta intrebar destul de simplu: depinde cati bani am in buzunar in acel moment. Romanii sunt dispusi sa cheltuie sume astronomice pe haine si nu din cauza calitatii superioare a hainelor scumpe, ci din cauza prejudecatilor si a ideii cum ca haina face omul. Daca o sa mergeti pe strada in Romania o sa vedeti ca oamenii va privesc atent la incaltari, toti trec si se uita sa vada cu ce sunteti incaltati. Este un fel de etalon al clasei sociale. Cu cat ai incaltari mai scumpe, de firma, cu atat esti mai de bagat in seama si mai important. Cu toate acestea, nu toti isi permit as dea 500 de lei pentru o pereche de pantofi sau de adiasi.

Cat esti dispus sa cheltui pentru o pereche de adidasi?

Eu unul nu am dat niciodata mai mult de 130 de lei pentru o pereche de incaltari, indiferent ca sunt de marca importanta sa nu. Pai frate, traim in Romania, tara in care salariul minim pe economie este undeva la 750 – 800 de lei… Cum sa dau jumatate din salariu pe incaltari? In plus, traim intr-o tara destul de jegoasa din toate punctele de vedere… Daca mergi 50 de km in oras cu niste pantofi de 500 de lei nu vor arata niciodata la mai bine ca unii de 200 de lei de exemplu. Starea strazilor degradeaza tot ce prinde, asa ca investitiile in incaltaminte scumpa nu sunt rentabile niciodata in Romania decat v-am spus, in cazul in care vrei sa te dai mare si sa faci impresie.

E drept, daca tara e plina de oameni cu prejduecati, se cumpara si incaltaminte de 700 de lei perechea, nu numai de 500… Asa cum se duc oamenii sa faca rate la iPhone 6, asa se duc sa cumpere si incaltaminte scumpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top