Tuesday 3rd October 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Raspunsul la aceasta intrebare este influentat de un singur factor: calitatea. Calitatea in Romania este data de adidasii “de firma” si din pacate unii aleg sa isi cumpere sau nu acesti adidasi nu dupa nevoi, ci dupa pozitia in societate pe care ti-o dau. Sa ai adidasi “de firma” in Romania e mare smecherie, insa poate ca nici jumatate din cei care-i poarta nu au habar de faptul ca sunt destinati altor scopuri. Bineinteles, mai exista o categorie sociala care cumpara adidasi “de firma” pentru ca tin mai mult, nu se rup cu una cu doua. Si, nu in ultimul rand, exista cei ca mine, cantitate neglijabila, poate mai putin de 1% care cumpara adiasii “de firma” pentru ca de fapt, acestia sunt niste adidasi de calitate, numiti  clasic adidasi de alergare sau adidasi alergare.

Cand alergi zilnic 10 km, clar nu te poti baza pe adidasii de 50 de lei pe care ii gasesti in bazar, cred ca nu ar rezista nici macar 3 zile la asemenea solicitari. Aici intervin adidasii de alergare, de firma bineinteles, produsi de Nike, Adidas, capabili sa reziste la mii de kilometri. Daca stau sa fac un calcul destul de simplu, alerg in medie cam 50 de kilometri pe saptamana, cam 200 de kilometri pe luna. Daca as cumpara adidasi de alergare din bazar, nu as reusi sa ii folosesc nici macar o luna. Nu au nici un material incorporat care sa ii recomande pentru asemenea solicitari.

De exemplu, cand m-am apucat de alergat in urma cu jumatate de an, am cumparat o pereche de adidasi de alergare de pe sportaddict.ro si ii mai am si acum, mii de kilometri alergati si inca se tin bine. Asta inseamna sa cumperi exact ce trebuie, fara sa te uiti la bani si fara sa te multumesti cu ce-i mai ieftin de pe piata. Chinezariile sunt destul de nocive din multe puncte de vedere. Si nu, iarna tot la alergat sunt, desi m-a batut gandul sa imi cumpar o bicicleta eliptica. Prefer libertatea si aerul curat, asa ca deocamdata zic pas bicicletei si ma bucur pe cat posibil de padure, parcuri, aer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top