Thursday 16th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

ATVATV-urile sunt niște vehicule excelente pentru drumurile noastre de la țară. În plus, sunt foarte puternice și pot fi uneori soluții salvatoare mai ales atunci când ninge foarte mult sau sunt inundații. ATV-urile sunt foarte folosite pe munte, chiar celor de la Salvamont dar cred că știați treaba asta deja. În cele ce urmează vom discuta despre care sunt costurile de întreținere ale unui ATV sau mai bine zis dacă este costisitor de întreținut.

Practic, ATV-ul este o motocicletă cu 4 roți, de teren. Este ceva asemănător dirt bike doar că are de două ori mai multe roți și eventual putere, după model și după caz. Costurile de întreținere sunt cam aceleași cu ale unei motociclete de teren, cu excepția anvelopelor care sunt de două ori mai numeroase, alături de suspensie și tot ce ține de articulații. Anvelope pentru ATV-uri veți găsi din păcate destul de greu, doar pe internet pentru că în oraș nu prea sunt magazine de specialitate. Aveți aici un link dacă aveți nevoie de așa ceva: http://www.acvila-romania.ro/anvelope-atv/.

Pentru a conduce un ATV veți avea însă nevoie de permis de conducere, dar merge și cu categoria B. Nu trebuie neapărat pentru motociclete. Nu știu în ce măsură veți putea să le folosiți prin orașe, căci din câte am auzit ar fi fost interzise, dar din moment ce nu mă pricep la această legislație mă rezum la a discuta deocamdată despre anumite zvonuri. Așa aș fi înțeles eu.

ATV-urile nu sunt costisitoare de întreținut și de cele mai multe ori își fac treaba cu brio. S-au dus vremurile în care călătoream cu ajutorul cailor, puneam la muncă măgarii și așa mai departe. ATV-urile sunt perfecte pentru orice atunci când vine vorba despre teren accidentat sau zone mai puțin accesibile, așa că în cazul în care aveți de gând să cumpărați unul, stați liniștiți în privința întreținerii. Știu că majoritatea oamenilor se sperie în momentul în care au de-a face cu niște lucruri mai ciudate iar ATV-ul este o motocicletă mai ciudată, dar vă spun că nu aveți de ce să vă faceți probleme, cel puțin legat de costurile de întreținere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top