Saturday 18th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri
beneficiile vitaminei C
Citrus fruit

Vitamina C este una dintre cele mai populare în societate. De ce? Păi pentru că are foarte multe beneficii și pentru că poate fi procurată din surse din cele mai diverse. Vitamina C este dușmanul numărul 1 pentru răceală și gripă, probabil că ne aducem aminte cu toții cum ne încurajau părinții să mâncăm fructe în copilărie…

„Să mănânci portocala aia toată că are vitamina C și nu o să mai răcești”

Pe lângă faptul că ține răceala și gripa la distanță, adică îmbunătățește sistemul imunitar, vitamina C este recunoscută pentru beneficiile sale și în cazul depresiilor. Acesta este motivul pentru care se recomandă celor depresivi să mănânce cât mai multe fructe bogate în această vitamină.

De asemenea, vitamina C mai este importantă pentru noi din cauza faptului că joacă și rol de antioxidant. Cei care consumă alimente bogate în vitamina C reușesc să își mențină forma corpului mult mai ușor. Fotomodelele de exemplu beau apă plată cu lămâie mereu pentru a-și menține silueta.

Care sunt fructele și legumele cele mai bogate în Vitamina C

O să facem două liste, una cu fructe și una cu legume. O să discutăm prima dată despre cele mai bogate legume în vitamina C apoi vor urma fructele.

Cele mai bogate legume în Vitamina C: ardeiul, indiferent de culoare sau iute/dulce, spanacul, varza, conopida, usturoiul, morcovul, sparanghelul.

Cele mai bogate fructe în Vitamina C: kiwi, papaya, guava, portocalele, grefele, căpșunele, coacăzele, piersicile, caisele, lămâia verde – Lime, strugurii, zmeura, etc.

Putem să luăm vitamina C și din alte surse în afară de fructe și legume?

Ei bine, da. Vitamina C este și supliment alimentar și chiar dacă este fabricată în laborator, are aceleași efecte asupra organismului. Există foarte mulți oameni (mai ales copii) care fug de fructele acre. Cel puțin eu unul așa făceam când eram mic. Pentru ei este foarte indicat, mai ales în sezonul rece să primească niște suplimente alimentare de vitamina C care să contrabalanseze lipsa de citrice sau legume bogate în această vitamină. Știm cu toții că cei mai bolnăvicioși copii sunt cei care sunt mofturoși, așa că este soluția perfectă pentru ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top