Friday 17th May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

Sunt atât de multe lucruri pe care un smartphone le poate face, cred că nimeni nu și-ar fi imaginat în acest mod telefonul anului 2016 prin anii 1990. Atunci, telefonul era foarte simplu și funcția principală se axa pe convorbiri. Când a apărut și mesajul text a fost un adevărat iureș. După SMS, a apărut MMS-ul, după MSS a apărut internetul acela primitiv și lucrurile au evoluat astfel încât în ziua de azi poți cumpăra un telefon mai puternic de cât calculatorul pe care îl ai pe birou.

Exista telefoane care au 4 GB Ram, mai mult de cât multe unități desktop ale calculatoarelor noastre pe care le folosim zilnic, laptopuri, etc. Ideea pe care doresc eu să o dezbat în cele ce urmează se leagă de suma pe care trebuie să o cheltuim pentru un asemenea telefon… Totul cred că este în strânsă legătură cu ce anume dorim să facem cu el pentru că în ziua de azi, telefoanele sunt construite pe următorul principiu: majoritatea au aceleași funcții, cele mai scumpe oferă calitate mai mare doar.

Pe mine de exemplu m-ar interesa un telefon de maxim 1000 de lei care să aibă o cameră foto foarte bună și care să reziste la muzică ascultată prin casca Bluetooth. Tot caut de ceva vreme și din păcate nu prea reușesc să găsesc nimic interesant. M-am oprit pe la un Galaxy A5 dar sincer să fiu nu consider că ar merita 1100 lei acel telefon. Cele chinezești? Nu sunt mare fan pentru că am o părere destul de proastă despre Huawei după ce am avut un router de la ei.

Fiecare trebuie să stabilească o sumă, cât este dispus să plătească pentru un telefon ale cărui  funcții să fie de top, așa cum și le dorește. Dacă vrei cameră performantă, caută un telefon cu cameră buna care e deficitar la alte capitole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top