Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Priveam adineaori pe Facebook un clip în care un român, aflat în Marea Britanie, profita de alți români ce doreau o viață mai bună și-i aducea la muncă fără să le mai dea banii cuveniți apoi. Cred că asta mi se pare cea mai mare mizerie pe care am văzut-o în viața mea: tu, român, să-ți bați joc de alt român și nu oricare, ci cel aflat în deznădejde, dezamăgire și deziluzie. Când vom înceta fraților să ne mai futem în cur unul pe celălalt așa, gratuit, fără nici un fel de scrupule? Când or să înceteze mizeriile astea de oameni să își mai bată joc de alți oameni care doresc cu disperare o viață mai bună pentru familiile și copilașii lor, că până la urmă de-asta pleacă toată lumea în străinătate.

Când aud că un român a dat țeapă altui român, mă apucă pur și simplu dracii. Nu pot să înțeleg ce fel de om trebuie să fii ca să faci așa ceva. Cum să trăiești nenorocind alți oameni? Lăsând la o parte chestia cu „Dumnezeu e sus și vede”, chestie de care clar nu se ține cont, ce fel de suflet hain, rău, lipsit de sentimente trebuie să ai astfel încât să-ți bați joc de cineva în mod voit, cu bună știință? Pe cuvântul meu că atunci când văd așa ceva, îmi vine să-mi fac bagajele și să mă mut undeva prin jungla amazoniană sau prin Kenia, Japonia, atât de departe și de izolat încât să rup orice contact cu românii, să nu mai aud de mizeriile astea ordinare pe care le urăsc din tot sufletul.

Când vor înceta românii să mai dea țeapă altor români cu mașini, case, produse second hand electronice sau locuri de muncă? Când?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top