Tuesday 19th September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

penele de curentCiteam ieri pe Facebook postările unui tip care a stat vreo 22 de ore fără curent electric, în București, capitală de țară membră UE. Stau și mă întreb când o să dispară primitivismul ăsta din România. Oare o să dispară vreodată sau nu? Sunt niște întrebări destul de interesante mai ales din cauza faptului că cel puțin pe piața energiei electrice, există monopol.

Nu ai cum să alegi între mai mulți furnizori de electricitate în cazul în care dorești să renunți la cel actual. RCS-RDS am observat că a venit în ultimul an cu ceva ce se numește Digi Energy, dar este un proiect subdezvoltat încă, nu are toată lumea acces la el.

Cred că e normal ca în România, o companie care deține monopol să-și bată joc de proprii clienți. Atunci când știi că omul nu poate să plece, când știi că omul este legat de tine și nu are ce să facă, îi repari și avaria în 22 de ore zic, acum, pe timp de iarnă când probabil se încălzește și el cu ceva reșou sau halogen când sunt -10 grade Celsius prin termometrele exterioare.

Cred că numai în România mai vezi pene de curent, sau poate și prin cătunele de lume a 3-a din America de Sud sau Africa, deși din câte am înțeles, aceste cătune nu se mai numesc Lume a 3-a pentru că cică s-ar fi dezvoltat. Curios dacă nu cumva a fost retrogradată România la acest stadiu, din moment ce se întâmplă lucruri la fel de grave ca-n acele sate uitate de lume în care există câte un bec pe fiecare stradă, bec ce se stă stins multe ore pe noapte din pricina acestor pene de curent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top