Wednesday 22nd May 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

speed

Am fost întrebat de multe ori care este conexiunea la internet care ar avantaja o simplă navigare și tot aud de sume de-astea imense de genul 300Mb/s. Fraților, pentru a naviga pe net nu ai nevoie de mai mult de 10Mb/s, contractele pe care majoritatea furnizorilor de internet le oferă, de 100Mb/s sunt foarte ok. Nu aveți nevoie de mai mult. Păi dacă nu are lumea nevoie de mai mult, atunci de ce există abonamente Gigabit de 1000Mb/s? Ei bine, există un singur motiv pentru a avea o asemenea conexiune: piraterie.

Dacă vrei să descarci de pe Filelist filme sau jocuri, da, te avantajează foarte mult o conexiune Gigabit sau orice conexiune mai mare de 100 Mb/s. De exemplu pentru o conexiune de 500Mb/s, adică jumătate de Gigabit, vei putea să descarci de pe Filelist sau alte trackere cu aproximativ 60MB/s. Viteza reală de download se împarte la 8, așa aflați cu cât descărcați real de pe net. La o conexiune de 100 Mb/s veți descărca cu maxim 12 MB/s.

De asemenea, știu că RCS-RDS are 200Mb/s upload pentru abonamentele de 500 și 1000 Mb/s, lucru care va avantaja destul de mult pe cei care urcă videoclipuri pe YouTube sau pentru cei care doresc rație foarte mare pe FileList.

Cam acestea sunt momentele în care te avantajează o conexiune mai mare de 100Mb/s în România cel puțin. Dacă o să mergeți prin străinătate o să vedeți că nemții spre exemplu plătesc mult mai mult decât noi pentru conexiuni pe care le aveam pe ADSL. Dar în străinătate e problemă cu pirateria, nu ai voie  să descarci torrente și alte chestii ilegale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top