Sunday 16th June 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

camere de supraveghereProbabil că ați observat și voi că în ziua de azi sistemele DVR și camere de supraveghere comenzi.ro sunt la modă. Le găsești și la magazinele de bricolaj, hipermarketuri, magazine specializate sau magazine online destul de diversificate. Adevărul este că sunt destul de simplu de instalat, nu e nevoie să apelezi la un tehnician pur sânge dacă te pricepi cât de cât la meșterit.

Problema despre care vrea să discutăm în cele ce urmează nu se referă la achiziția unor camere de supraveghere ci la achiziția unor camere de supraveghere de calitate. Chiar dacă unii nu gândesc atât de departe, eu unul am văzut cât de importantă este calitatea video pe înregistrările unui DVR. Aveam la stație unde lucram ca operator GPL sistem DVR cumpărat de un patron zgârcit care nu putea să capteze clar numărul de la mașină. De ce nu putea? Păi pentru că s-a optat pentru un Hard Disk foarte mic – era mai ieftin – și instalarea a 4 camere de supraveghere, camere care dacă ar fi trebuit să înregistreze la calitatea normală nu ar fi avut loc pe hard. Astfel, omul a vorbit cu cei de la tehnic să vină să scadă calitatea video astfel încât să nu fie nevoit să cumpere un hard disk mai mare. Sper că v-ați dat seama, totul ca să iască cât mai ieftin chiar dacă asta era în detrimentul său…

Evident, atunci când am avut nevoie să văd un anumit client sau detalii precum faptul că a plătit sau numărul de înmatriculare de la mașină, calitatea clipului era atât de scăzută încât se vedeau numai pixeli. Degeaba mai ai camere video dacă nu sunt utile, dacă înregistrarea nu este de calitate. Cei care au magazine și chestii de genul sunt tentați să cumpere toate mizeriile, cele mai ieftine doar ca să scape de amenzile de la poliție, că sunt obligatorii sistemele astea. Măcar cei care le instalează de acasă să fie cât de cât de calitate, acolo este vorba despre  lucrurile, familia și viața lor așa că măcar acolo să aleagă un sistem DVR de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top