Wednesday 17th April 2024
10AM - 5PM, Mon - Fri

De ce? De ce bugetarii care fac greșeli și care aduc prejudicii materiale sau morale cetățenilor, nu plătesc niciodată? O să vă dau un simplu exemplu: anul trecut am primit o decizie de impunere greșită de la ANAF, pentru anul 2015. Da, în 2019 pentru 2015. În fine, nu asta era problema.

După ce mi-au trimis somație cu titlu executoriu, mi-au venit dracii și am luat legătura cu departamentul executări din cadrul ANAF. Și de acolo, mi s-a spus că a fost o greșeală. Că acea decizie de impunere nu este bună. Că eu nu am de dat acei bani întrucât atenție, am plătit dările înainte de termenul limită și am avut un bonus de 10% la vremea respectivă.

Deci atenție, eu nu doar că-mi plătesc dările la stat, dar le plătesc și înainte de termen. Nu sunt întârziat sau rău platnic. Ce face ANAF-ul în schimb? Mă „premiază” cu decizii de impunere greșite. Asta este pedeapsa pentru fraierii ca mine care au decis să-și declare veniturile. Că până la urmă încep să înțeleg și pe cei care fac tot felul de drăcovenii ca să nu plătească nimic la stat.

Păi pe bune la ce naiba să fiu eu Popa Prostu’ și să declar venituri din moment ce 1. Rămân cu mai puțini bani în buzunar și 2. Ajung o țâță de muls suplimentară pentru funcționarii incompetenți sau rău intenționați din ANAF. Că până acum eu nu sunt convins că a fost o greșeală acea decizie de impunere. Tare mi-e că trimit astfel de hârtii celor care plătesc la zi taxele, multe taxe, în speranța că oricum cotizând sume mari la ANAF an de an, nu mai țin ei minte cât au dat în 2015. Ce mai contează pentru ei 645 de lei? Și oricum din moment ce sunt cu taxele la zi, poate sunt de-ăia fricoși și se duc repede și plătesc fără să stea pe gânduri.

Întrebarea mea este CINE PLĂTEȘTE pentru toate aceste probleme? A fost cineva dat afară din ANAF? Nu prea cred… În schimb, au niște salarii la care noi, cotizanții de rând, putem să visăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top