Friday 22nd September 2023
10AM - 5PM, Mon - Fri

Cred că ar trebui făcut lobby să fie implementată o secțiune numită CEARTĂ pe Facebook, în România. Să fie lângă cea de comentarii sau ceva de genul. Am impresia că în țara asta toată lumea se ceartă cu toată lumea, sau că toată lumea are ceva de împărțit cu toată lumea. Pe bune, românii nu mai știu să-și spună un punct de vedere fără să înjure sau să jignească. Parcă Facebook a scăpat de sub control chestia asta cu limbajul, parcă s-a ajuns prea de tot.

Evident, e o idee utopică. Mark nu o să facă o schimbare doar pentru a rezolva problema needucaților din România. Chestia cu cearta pe Facebook ține mai mult de educația primită în cei 7 ani de-acasă și de lipsa de autoritate a organele statului. După cum știm, Facebook a fost declarat spațiu public în România așa că se aplică aceleași reguli ca pe străzile din țară. Dacă te jignește sau te amenință cineva, poți să reclami la Poliție sau poți da în judecată dacă e ceva mai grav.

Nu poți să îți spui opinia pe Facebook fără să fii înjurat de cineva sau jignit. Numărul prost crescuților din România e din ce în ce mai mare și nu știu, cred că peste ceva timp noi cei care suntem oarecum educați și avem bun simț, vom ajunge să ne ștergem conturile din pricina celor care au crescut în vârf de munte singur, cu oile. Deși am intrat în Uniunea Europeană, deși mulți dintre noi am fost măcar o dată într-o țară străină, occidentală, trebuie să spun că nu se prinde civilizația de noi cum nu se prinde apa de pește. Și nici nu cred că se va prinde vreodată la cum evoluează lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top